Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πράγματα που συνειδητοποιούμε μεγαλώνοντας

Όσο περνούν τα χρόνια λένε, γινόμαστε σοφότεροι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.! Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα αλλά το αναφέρω για να αναθερμάνω λιγάκι την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι.! Βέβαια υπάρχουν πολλά πράγματα που όσο μεγαλώνουμε τα συνειδητοποιούμε όλο και καλύτερα και είπα να αναφέρω μερικά.
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ Δυστυχώς! Μακάρι να είχαμε ένα σωρό φίλους να περνάμε καλά, να εμπιστευόμαστε τα πιο κρυφά μας μυστικά, να στεκόμαστε ο ένας στον άλλο τις δύσκολες στιγμές αλλά ΟΧΙ. Οι φίλοι είναι λίγοι και καλοί. Οι υπόλοιποι χωρίζονται σε κατηγορίες όπως Παρέα, Απλοί γνωστοί, Γνωστοί, Λύση ανάγκης( μιλάω για αυτούς που θυμόμαστε ή μας θυμούνται όταν δεν υπάρχει κάνεις άλλος να ακολουθήσει στον καφέ)
  • ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Μιας και είναι περίοδος εξεταστικής όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να λέμε:" Αν είχα μια μέρα ακόμα θα τα ήξερα καλύτερα" ΟΧΙ. Αν είχαμε μια μέρα ακόμα απλά θα είχαμε περισσότερο χρόνο να σπαταλήσουμε άσκοπα στην τηλεόραση, στο facebook και σε άλλες άσχετες δραστηριότητες.!
  • ΑΛΛΟ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μιλάω για τον εγωισμό του τύπου : -" Α,δεν τον παίρνω τηλέφωνο να με πάρει αυτός." "Α, δεν στέλνω πότε πρώτη/ος μήνυμα","Α, ο άλλος φταίει να ζητήσει συγγνώμη"! Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να σου διαφυλάξει την αξιοπρέπεια που χρειάζεται να ξυπνάει όταν κάποιος σε προσβάλει, σε μειώνει και σου φέρεται όπως δεν σου αξίζει.! Ακόμα και ένα -συγνώμη- όταν έχουμε κάνει λάθος είναι δείγμα αξιοπρέπειας!
  • ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Ναι ακούγεται λίγο κοινότυπο και παιδιαρίστικο αλλά σκεφτείτε λίγο...Είναι όντως οι καλύτερες...!! Είναι οι καλύτερες μαγείρισσες, οι καλύτερες παιδίατροι, οι καλύτερες φίλες, οι καλύτερες νοικοκυρές και τέλος οι καλύτερες αγκαλιές που έχουμε πάρει.!Σκουπίστε τα δάκρυα απ'τη συγκίνηση και πείτε στη μαμά σας ότι είναι η καλύτερη.!!!
  • HAPPY END ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Πολλοί από μας θα θέλαμε να είχαμε ένα αίσιο τέλος στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε αλλά ΟΧΙ.! Μια δύσκολη κατάσταση θα έχει και ένα δύσκολο τέλος.! Αν έχουμε περάσει ότι η δόλια η Σταχτοπούτα δεν θα έρθει κανένας πρίγκηπας να μας βγάλει από το χάος. Απλά κάποια στιγμή θα ορίσουμε μόνοι μας την μοίρα μας και θα πάρουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας.!
  • ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Φυσικά δεν μιλάω για υπερφυσικές ιδιότητες που έτυχε να έχει ο Superman και έκανε τα πάντα. Μιλάω για τους στόχους που βάζουμε σαν άνθρωποι από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Αν πάρουμε πραγματικά απόφαση να πετύχουμε κάτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ..! Είτε αυτό είναι -Πτυχίο στα 4 χρόνια- Είτε αυτό είναι -Πολλά λεφτά στο μέλλον- Είτε αυτό είναι -Να οργανώσω τη ζωή μου- Οπότε don't give up και θυμήσου " Ότι δεν έγινε είναι αυτό που δεν ποθήσαμε αρκετά"
  • Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Κλεμμένο μεν από το ομώνυμο τραγούδι αλλά πραγματικά είναι κάτι που συνειδητοποιούμε μεγαλώνοντας.. Πάντα θα τα έχουμε όλα και πάντα θα αναζητάμε αυτό που θα συμπλήρωνε την ευτυχία μας.Ας αναρωτηθούμε όλοι αν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή.. Λίγοι θα πουν ναι.. Κ ακόμα κ αυτοί δεν θα το πουν με σιγουριά.. Ας μην περιμένουμε να έρθει η ευτυχία να μας βρει από μόνη της αλλά να τη βρούμε εμείς μέσα σε όλα αυτά που θεωρούμε τόσο δεδομένα μέσα στην καθημερινότητα μας..
Αυτά ήταν όλα που κατά τη γνώμη μου λίγο πολύ συνειδητοποιούμε με το πέρασμα των χρόνων...Καλά ή άσχημα το αφήνω στην κρίση του καθενός..! Ε

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ταινίες που έχουμε κλάψει...

Με αφορμή την ταινία που είδα πριν μερικά λεπτά και φυσικά έκλαψα με λυγμούς αποφάσισα να αναφέρω κάποιες ταινίες που κατά την γνώμη μου όλοι πάνω κάτω βάλαμε τα κλάματα άλλοι φανερά κ άλλοι όχι.!
  1. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω τη σκηνή που ακόμα μας συγκινεί αλλά θα το κάνω για το τυπικό του θέματος. Είναι τη στιγμή που ο μικρός Σίμπα πάει στο νεκρό Μουφάσα και προσπαθεί να τον ξυπνήσει..
  2. ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ Ο,τι και να πω για αυτή την ταινία είναι λίγο... Φυσικά έκλαψα όταν πέθανε ο μαυρούκος Γίγαντας.
  3. ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ Ναι, είναι η ταινία που είδα πριν λίγο..Και έκλαψα όταν πέθανε κ άρχισε να βλέπει πάλι την γυναίκα του και το παιδί του.
  4. Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ Χμμ.... Νομίζω από τα μισά της ταινίας κ μετά εκλαιγα...! Το πιο συγκινητικό κομμάτι όμως είναι το τέλος...Που μωρό πεθαίνει στα χέρια της γυναίκας που λάτρεψε..
  5. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Δεν θα μπορούσε να έλειπε από την λίστα..Πιο παλιά έκλαιγα στο τέλος που η γιαγιά πετάει το μενταγιόν στη θάλασσα..Όσο περνούσαν τα χρόνια έβρισκα κ μια διαφορετική σκηνή για να κλάψω...
  6. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Μια ταινία που τα περισσότερα αγόρια είδαν εξ'αιτίας της κοπέλας τους...Αλλά μόνο οι κοπέλες έχουν κλάψει...! It's ok...If you are a bird I am a bird!
  7. ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ Δεν την έχουν δει πολλοί την συγκεκριμένη ταινία αλλά οι 20-30 κοπέλες που την έχουν δει θα συμφωνήσουν πως έκλαψαν όταν πέθαναν μαζί μέσα στην οικοδομή.
  8. Η ΑΙΩΝΙΑ ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Μια υπέροχη ταινία...Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι θλιβερή αλλά νομίζω πιο πολύ θες να κλάψεις όταν ικέτευε μες στον ύπνο του τους γιατρούς να του αφήσουν έστω μια μνήμη από την κοπέλα του.
  9. MAN ON FIRE Είναι μια από τις αγαπημένες ταινίες της φίλης μου και κλάψαμε μαζί. Εκείνη όταν απήγαγαν το κοριτσάκι και εγώ στο τέλος όταν πέθανε ο σωματοφύλακας.
  10. I AM SAM Ομολογώ πως η πιο συγκινητική στιγμή είναι τη στιγμή που ο τρομερός και φοβερός Sean Penn μέσα στο δικαστήριο προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο πως είναι ικανός να μεγαλώσει τη μικρή του κόρη μιλώντας καταπληκτικά για αυτή 

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ας γκρινιάξω λίγο..

Νομίζω αρκετή υπομονή έκανα να μην κράξω έστω κ λίγο αυτά που με ενοχλούν στον κοινωνικό μου περίγυρο..Όποιος παρεξηγηθεί προφανώς έχει τη μύγα.!
Λοιπόν ξεκινάω:
  • Με ενοχλούν αφάνταστα τα γνωστά σε όλους μας φυτά-φαντάσματα-φοιτητές/τριες που είναι 4 χρόνια σχολή-σπίτι,σπίτι-σχολή δεν βγαίνουν ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο για καφέ και ποτό και νομίζουν οτι οι σημειώσεις που έχουν είναι σαν τα μυστικά του κράτους και πρέπει να τους γλείφεις ένα 6μηνο πιο πριν μπας και περάσεις κάνα μάθημα.! Θέλω να ενημερώσω όλα αυτά τα σκατόπαιδα που η ζωή τους είναι ανούσια πως δεν θα πάθουν τίποτα να βοηθήσουν και τα άλλα παιδιά..!! Περάστε εσείς με 10 κ ας περάσουμε εμείς με 5 κανένα πρόβλημα εκτός από αυτό που υπάρχει στον εγκέφαλο σας και δεν δίνεται ούτε μια φωτοτυπία.! Πότε μη σώσετε..!! Εμείς πάλι θα βρούμε τρόπο να περάσουμε (σκονάκια, αντιγραφές , τάματα) και περνάμε κ καλά.
  • Κάτι άλλο που μου προκαλεί νεύρα είναι ΟΛΑ τα σκυλιά και δεν εννοώ τα 4ποδα.! Εννοώ τους τίγκα καμένους με Οικονομόπουλο Βέρτη Νίνο και τα σχετικά που κλείνουνε τραπέζι ενημερώνουν το facebook και μετά ανεβάζουν και 852 φωτογραφίες που τα πέρασαν τέλεια στον "άρχοντα" ! Οκ όλοι μας έχουμε βρεθεί στη φάση που ακούμε σκυλάδικα αλλά λόγω των περιστάσεων..Οκ δέχομαι κ οτι κάποιοι τη βρίσκουν μ'αυτη τη μουσική, Αλλα όχι να μου θεωρούν "ποιοτικό" τον Χατζηγιαννη! Δηλαδή κάπου να υπάρχει κ ένα έλεος.!
  • Dislike σε όλα τα ποζέρια κάθε τύπου..! Στα ηλίθια αγόρια που επεξεργάζονται τις φώτο τους, σουφρώνουν τα χείλια χειρότερα από γκόμενα και η μπλούζα είναι άγνωστο στοιχείο. Όχι φίλε μου... ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ...!! Και ας στο πεί κάποιος..Στις χαζογκόμενες που χωρίζουν από την τρομερή κ φοβερή σχέση των 2 εβδομάδων και ανεβάζουν τραγούδια που δηλώνουν δυναμισμό -"σε ξεπέρασα"-"άντε γεια" και μέσα σε 30 λεπτά βλέπεις κομμάτια -" Γύρνα πίσω" -" δεν σε ξεπέρασα τελικά"..! ΕΛΕΟΣ..!!!
  • Θάνατος στους ψευτοευγενικούς.Είναι αυτοί που ξέρεις πως αν είχαν την ευκαιρία να σκοτώσουν θα το έκαναν με χαρά κ όμως παρόλα αυτά τους βλέπεις με ένα καλοσυνάτο χαμόγελο να σηκώνονται με ευχαρίστηση από τη θέση τους στο μετρό γ να κάτσει η γριούλα ή να δίνουν όλο συμπόνια λεφτά σε όσους πουλάνε στυλό χαρτομαντηλα κλπ! Μου τη σπάνε γιατί με την δηθενιά τους με κάνουν να νιώθω και τύψεις που είμαι τόσο απάνθρωπη.! Βρε ουστ..!
Σταματάω γιατί ήδη εκνευρίστηκα αρκετά!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Κακό πράγμα οι αϋπνίες


Είναι από εκείνα τα βράδια που ο ύπνος σου φαίνεται κάτι άγνωστο, πού βαριέσαι να κάνεις το οτιδήποτε ακόμα και να κοιμηθείς.
Δεν ξέρεις τι σου φταίει και λιώνεις με τις ώρες στο Facebook παίζοντας κάτι άκυρα παιχνίδια μπας και περάσει η ώρα μέχρι το σημείο να νιώσεις τύψεις για το χρόνο που σπαταλάς τόσο άχρηστα.
Κλείνεις το facebook, κλείνεις και τα άκυρα παιχνίδια και βάζεις μουσική για να σε πάρει ο ύπνος αλλά καταλήγεις να σου αρέσουν τα κομματάκια που παίζουν τέτοια ώρα με αποτέλεσμα να κάνεις κ κάνα δυο τσιγάρα αφήνοντας την ώρα να περνάει κ άλλο.
Εκεί λοιπόν που λες 'θα πέσω για ύπνο' βάζει εκείνο το κομμάτι που θα σου θυμίσει πολλά...
Και ξανακάνεις τσιγάρο...Και αναζητάς κ άλλα τέτοια κομμάτια που θα σου θυμίσουν ακόμα πιο πολλά..
Και μετά οι σκέψεις..
Και μετά τα γιατί..
Και μετά που πάει η ζωή σου...
Φυσικά άκρη δεν βγάζεις για κανένα λόγο..Απλά κουράζεις το μυαλό σου άδικα..

Συμπέρασμα: Μη νιώθεις τύψεις που παίζεις τόσες ώρες στο Facebook.Είναι καλύτερο από το να πέφτεις σε κατάθλιψη που η ζωή σου είναι χάλια...!
Και μην πεις δεν είναι χάλια γιατί αλλιώς δεν θα έπαιζες στο Facebook μέχρις τις 7 το πρωί!

Ξεδίπλωμα ταλέντου!


Ήμουν πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να καταφέρω να ξεκινήσω και εγώ σαν σύγχρονη νέα το μπλοκ μου.
Τελικά δεν είναι κ πολύ εύκολο να πάρεις απόφαση πως πλέον ότι σου ρθει στο κεφάλι
θα το παρουσιάσεις και σε άλλους.
Βέβαια ζω ακόμη με την ελπίδα πως δεν θα μπει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί με την ανάγνωση παραπάνω από δύο γραμμών..!
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που με μισούν και θα θέλουν σαν τρελοί να μάθουν τι λέω για κουτσομπολιό και μόνο,όποτε παιδιά στηρίζομαι πάνω σας!
_Αρκετά με αυτά τώρα_
Την απόφαση την πήρα γιατί διάβασα το μπλοκ μιας κοπέλας και ΝΑΙ... Ζήλεψα.!
Τα έλεγε γαμάτα και έπιανα τον εαυτό μου να νομίζω πως τα γράφει γ μένα. Οπότε, σηκώθηκα από το κρεβάτι, έκανα κρακ την πλάτη μου να ξεπιαστώ και είπα στον εαυτό μου:"Γιώτα και ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ" .
Θα γράφω και θα τα διαβάζει ο κόσμος και θα λέει τι ωραία που τα λέω.!
Και ακόμα αν δεν γίνει αυτό (που αποκλείεται γιατί πράγματι τα λέω πολύ ωραία) θα τα διαβάζω μόνη μου και θα έχω την εντύπωση πως έκανα κατόρθωμα!

Νομίζω για αρχή καλά ήταν...Κι ας μην ήταν τόσο εύκολο..