Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πράγματα που συνειδητοποιούμε μεγαλώνοντας

Όσο περνούν τα χρόνια λένε, γινόμαστε σοφότεροι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.! Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα αλλά το αναφέρω για να αναθερμάνω λιγάκι την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι.! Βέβαια υπάρχουν πολλά πράγματα που όσο μεγαλώνουμε τα συνειδητοποιούμε όλο και καλύτερα και είπα να αναφέρω μερικά.
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ Δυστυχώς! Μακάρι να είχαμε ένα σωρό φίλους να περνάμε καλά, να εμπιστευόμαστε τα πιο κρυφά μας μυστικά, να στεκόμαστε ο ένας στον άλλο τις δύσκολες στιγμές αλλά ΟΧΙ. Οι φίλοι είναι λίγοι και καλοί. Οι υπόλοιποι χωρίζονται σε κατηγορίες όπως Παρέα, Απλοί γνωστοί, Γνωστοί, Λύση ανάγκης( μιλάω για αυτούς που θυμόμαστε ή μας θυμούνται όταν δεν υπάρχει κάνεις άλλος να ακολουθήσει στον καφέ)
  • ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Μιας και είναι περίοδος εξεταστικής όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να λέμε:" Αν είχα μια μέρα ακόμα θα τα ήξερα καλύτερα" ΟΧΙ. Αν είχαμε μια μέρα ακόμα απλά θα είχαμε περισσότερο χρόνο να σπαταλήσουμε άσκοπα στην τηλεόραση, στο facebook και σε άλλες άσχετες δραστηριότητες.!
  • ΑΛΛΟ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μιλάω για τον εγωισμό του τύπου : -" Α,δεν τον παίρνω τηλέφωνο να με πάρει αυτός." "Α, δεν στέλνω πότε πρώτη/ος μήνυμα","Α, ο άλλος φταίει να ζητήσει συγγνώμη"! Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να σου διαφυλάξει την αξιοπρέπεια που χρειάζεται να ξυπνάει όταν κάποιος σε προσβάλει, σε μειώνει και σου φέρεται όπως δεν σου αξίζει.! Ακόμα και ένα -συγνώμη- όταν έχουμε κάνει λάθος είναι δείγμα αξιοπρέπειας!
  • ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Ναι ακούγεται λίγο κοινότυπο και παιδιαρίστικο αλλά σκεφτείτε λίγο...Είναι όντως οι καλύτερες...!! Είναι οι καλύτερες μαγείρισσες, οι καλύτερες παιδίατροι, οι καλύτερες φίλες, οι καλύτερες νοικοκυρές και τέλος οι καλύτερες αγκαλιές που έχουμε πάρει.!Σκουπίστε τα δάκρυα απ'τη συγκίνηση και πείτε στη μαμά σας ότι είναι η καλύτερη.!!!
  • HAPPY END ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Πολλοί από μας θα θέλαμε να είχαμε ένα αίσιο τέλος στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε αλλά ΟΧΙ.! Μια δύσκολη κατάσταση θα έχει και ένα δύσκολο τέλος.! Αν έχουμε περάσει ότι η δόλια η Σταχτοπούτα δεν θα έρθει κανένας πρίγκηπας να μας βγάλει από το χάος. Απλά κάποια στιγμή θα ορίσουμε μόνοι μας την μοίρα μας και θα πάρουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας.!
  • ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Φυσικά δεν μιλάω για υπερφυσικές ιδιότητες που έτυχε να έχει ο Superman και έκανε τα πάντα. Μιλάω για τους στόχους που βάζουμε σαν άνθρωποι από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Αν πάρουμε πραγματικά απόφαση να πετύχουμε κάτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ..! Είτε αυτό είναι -Πτυχίο στα 4 χρόνια- Είτε αυτό είναι -Πολλά λεφτά στο μέλλον- Είτε αυτό είναι -Να οργανώσω τη ζωή μου- Οπότε don't give up και θυμήσου " Ότι δεν έγινε είναι αυτό που δεν ποθήσαμε αρκετά"
  • Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Κλεμμένο μεν από το ομώνυμο τραγούδι αλλά πραγματικά είναι κάτι που συνειδητοποιούμε μεγαλώνοντας.. Πάντα θα τα έχουμε όλα και πάντα θα αναζητάμε αυτό που θα συμπλήρωνε την ευτυχία μας.Ας αναρωτηθούμε όλοι αν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή.. Λίγοι θα πουν ναι.. Κ ακόμα κ αυτοί δεν θα το πουν με σιγουριά.. Ας μην περιμένουμε να έρθει η ευτυχία να μας βρει από μόνη της αλλά να τη βρούμε εμείς μέσα σε όλα αυτά που θεωρούμε τόσο δεδομένα μέσα στην καθημερινότητα μας..
Αυτά ήταν όλα που κατά τη γνώμη μου λίγο πολύ συνειδητοποιούμε με το πέρασμα των χρόνων...Καλά ή άσχημα το αφήνω στην κρίση του καθενός..! Ε

2 σχόλια:

  1. τα λες πάρα πολύ ωραία και μπράβο!συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω συμφονω ειδικα με αυτο για την μητερα και για τους στοχους...
    don't give up..

    ΑπάντησηΔιαγραφή